Copy of Declaratie Conformitate

Declara╚Ťie de Conformitate

Declara╚Ťie de Conformitate

SC Atelierele de decalcomanie SUAX srl

RO 17318751

Str. Constantin Brancoveanu nr. 13, sector 4, București

1. Identificarea Substan╚Ťei ╚Öi a Societ─â╚Ťii

Denumire comercial─â a substan╚Ťei: gel pentru tatuaj temporar Jagua

Cod Armonizat: 3304 99 00 00

Num─âr CAS: -

Num─âr EINECS: -

Act compus de: Bogdan Surugiu în numele SC Atelierele de decalcomanie SUAX srl

Organism produc─âtor: SC Atelierele de decalcomanie SUAX srl

Utilizarea inten╚Ťionat─â a substan╚Ťei sau preparat: Pentru uz extern ca produs cosmetic (adic─â ├«nfrumuse╚Ťare), coloreaz─â temporar pielea

Nume firm─â: SC Atelierele de decalcomanie SUAX srl

Adresa firmei: RO 17318751 Str. Constantin Brancoveanu nr. 13, sector 4, București

Adresa site-ului companiei: http://www.tatuajetemporare.ro

Email: hello@tatuajetemporare.ro

Telefon: +40 722 493 981 (s─âpt─âm├ónal 9:00 ÔÇô 17:00 GMT +1)

Num─âr de telefon de urgen╚Ť─â: +40 722 493 981

2. Compozi╚Ťie

Compozi╚Ťia substan╚Ťei este o formulare de gel apoas─â care con╚Ťine urm─âtoarele ingrediente:

Substan╚Ť─â┬áIngredient Num─âr EINECS Num─âr CAS Clasificare
Extract de fructe Genipa Americana** 999999-99-4 310-127-6 Colorant
Gumă xantan 11138-66-2 234-394-2 Agent de îngroșare
Ulei de lavanda 111-01-3 203-825-6 Amplificator de penetrare
Ulei de parafin─â 70445-33-9 408-080-2 Conservant

**Genipa Americana - Genipin este extras ╚Öi con╚Ťinut ├«ntr-o solu╚Ťie de aqua ╚Öi Genipin. Dup─â natura extrac╚Ťiei proces estim─âm c─â nivelurile de Genipin sunt < 7,8 ┬▒ 0,3 mg/g. Al╚Ťi constituen╚Ťi chimici care se formeaz─â ├«n mod natural ai Genipa ├«n aceast─â solu╚Ťie poate fi con╚Ťinut─â ╚Öi pulpa de fructe Americana.

3. Identificarea pericolelor

Cele mai importante pericole: Substan╚Ťa este un gel apos, a╚Öa c─â evita╚Ťi alunecarea pe oricare scurgeri.

Pericole specifice: Nu exist─â pericole cunoscute identificate ├«n mod specific ╚Öi nici asociate cu aceast─â substan╚Ť─â.

4. M─âsuri de prim ajutor

Contact cu pielea: Nu este cazul.

Contactul cu ochii: Sp─âla╚Ťi ochii cu mult─â ap─â ├«n timp ce ridica╚Ťi pleoapa; solicita╚Ťi asisten╚Ť─â medical─â dac─â apare irita╚Ťie.

Ingerare: Nu provoca╚Ťi v─ârs─âturile. Solicita╚Ťi asisten╚Ť─â medical─â ├«n caz de iritare se dezvolt─â dup─â ingestie.

Inhalare: Nu este cazul.

5. M─âsuri de stingere a incendiilor

Substan╚Ťa este neinflamabil─â.

Mijloace de stingere adecvate: Ap─â

Mijloace de stingere neadecvate: Nu este cazul

Pericole speciale în caz de incendiu: Niciuna

Necesit─â protec╚Ťie special─â echipament pentru pompieri: F─âr─â echipament extraordinar

6. Măsuri în caz de dispersie accidentală

Precau╚Ťii personale: Dac─â este v─ârsat pe podea, evita╚Ťi alunecarea pe substan╚Ť─â ├«n timpul procedurii de cur─â╚Ťare.

Precau╚Ťii pentru mediu: Aceast─â substan╚Ť─â nu reprezint─â o amenin╚Ťare specific─â pentru mediu; cu toate acestea, se recomand─â ca orice scurgeri accidentale s─â fie cur─â╚Ťate ╚Öi eliminate ├«n conformitate cu reglement─ârile locale reglement─âri pentru eliminarea produselor nepericuloase.

Metode de cur─â╚Ťare: Urma╚Ťi procedurile interne uzuale pentru cur─â╚Ťare ╚Öi eliminarea produselor nepericuloase, ├«n conformitate cu bune practici de lucru ╚Öi reglement─âri locale.

7. Manipulare și depozitare

Manipulare: Manipula╚Ťi cu grij─â, aceast─â substan╚Ť─â poate p─âta temporar pielea (un efect temporar ╚Öi nepericulos). M─ânu╚Öile de protec╚Ťie sunt recomandate pentru a evita colorarea nedorit─â a pielii ├«n timpul manipulare; neoprenul, nitrilul sau cauciucul natural (latexul) sunt toate materiale adecvate pentru m─ânu╚Öi. De asemenea, ╚Öor╚Ťurile de unic─â folosin╚Ť─â sunt recomandate pentru a proteja hainele de accidentale, nedorite colorare.

Expune╚Ťi substan╚Ťa pentru cel mai scurt timp posibil ├«n timpul procedura de umplere. Expunerea la atmosfer─â se va degrada propriet─â╚Ťile de colorare ale substan╚Ťei.

Se recomand─â sterilizarea recipientelor ╚Öi a materialului. ├Än caz contrar, cur─â╚Ťa╚Ťi liniile de umplere cu o solu╚Ťie de ap─â fierbinte cu s─âpun, pentru a se asigura c─â toat─â substan╚Ťa a fost ├«ndep─ârtat─â.

Depozitare: Expunerea la atmosfer─â degradeaz─â colorarea propriet─â╚Ťile substan╚Ťei. Procesul de deteriorare depinde de nivelul de expunere la oxigen, umiditate ╚Öi temperatur─â. Produsul trebuie p─âstrat ├«n original, recipiente nedeschise ├«ntr-un loc r─âcoros ╚Öi uscat. Substan╚Ťa ├«╚Öi va men╚Ťine propriet─â╚Ťile de colorare pentru a minim 12 luni de la data productiei daca se pastreaza la -20 grade Celsius. Substan╚Ťa trebuie p─âstrat─â la temperaturi de maxim 15┬ágrade Celsius, neexpus la lumina direct─â a soarelui, atunci c├ónd este utilizat ├«n decurs de 30 de zile.

Ambalare: Substan╚Ťa este furnizat─â ├«n pungi sigilate care furnizeaz─â protec┼úie ├«mpotriva degrad─ârii cauzate de prezen╚Ťa oxigenului ╚Öi a luminii solare.

8. Controale ale expunerii

Parametri de control: Nicio cerin╚Ť─â specific─â.

Echipament individual de protectie: Recomandat; ╚Öor╚Ť de unic─â folosin╚Ť─â/├«mbr─âc─âminte de protec╚Ťie de protejat ├«mbr─âc─âmintea de la colorare prin contactul accidental cu substan┼ú─â.

Protec╚Ťia ochilor: Purta╚Ťi ochelari de protec╚Ťie aproba╚Ťi. Ofer─â sp─âlare de ochi, b─âutur─â rapid─â.

Protec╚Ťia m├óinilor: Recomandat; m─ânu╚Öi de unic─â folosin╚Ť─â pentru a proteja pielea de colorare temporar─â prin contact accidental cu substan┼ú─â.

Protec╚Ťie respiratorie: Nu exist─â cerin╚Ťe specifice

9. Propriet─â╚Ťi fizice ╚Öi chimice

Aspect: gel apos

Culoare: albastru închis până la negru

Miros: fructat/dulce

Interval pH: 3 - 5

Punct de fierbere: 59 ╠ŐC

Punct de topire: Nu este cazul

Punct de aprindere: necunoscut; acest produs nu este clasificat ca inflamabil nici combustibil conform sistemului de clasificare al ONU.

Presiunea vaporilor: necunoscut

Densitate relativ─â: 1,66 g/L

Solubilitate: Solubil ├«n ap─â: 4,0 g/L la 20 ╠ŐC

Vâscozitate: 102 până la 104 cP

10. Stabilitate și reactivitate

Condi╚Ťii de evitat: Expunerea la atmosfer─â, c─âldur─â, lumina soarelui ╚Öi fluctua╚Ťii temperaturile.

Materiale de evitat: Necunoscut

Produși de descompunere periculoși: Necunoscut

11. Informa╚Ťii toxicologice

Genipa Americana L. Extract lichid nu con╚Ťine cancerigen, mutagen sau toxic pentru reproducere (CMR) substan╚Ťe clasificate ├«n categoria 1A, 1B sau 2 ├«n conformitate cu partea 3 din anexa IV la Regulamentul (CE) nr. 1272/2008 ╚Öi nu con╚Ťine substan╚Ťe clasificate ca fiind interzise din Anexa II ╚Öi Anexa III din Regulamentul (CE) nr. 1223/2009. Conform informa╚Ťiilor disponibile, aceast─â substan╚Ť─â este netoxic─â sub condi╚Ťii normale ╚Öi nu este clasificat─â ├«n lista CEE.

Pulpa ╚Öi sucul de fructe Genipa Americana L. au fost folosite de secole de multe popoare indigene din America Central─â ╚Öi de Sud. Colorantul este cunoscut a fi sigur ╚Öi este folosit ├«n mod tradi╚Ťional pentru infrumusetare, camuflaj si pentru protectia pe care o ofera impotriva arsurilor solare si a insectelor muscatoare. The fructele se consum─â ╚Öi la coapte ╚Öi se folosesc la prepararea diferitelor gemuri, jeleuri ╚Öi b─âuturi.

12. Informa╚Ťii ecologice

Substan╚Ť─â biodegradabil─â: ├«n cele din urm─â biodegradabil─â.

13. Considera╚Ťii privind eliminarea

Produs: Aranja╚Ťi eliminarea ca de╚Öeuri nepericuloase ├«n conformitate cu reglement─ârile locale.

Ambalaj uzat: Elimina╚Ťi ├«n conformitate cu legisla╚Ťia federal─â, statal─â/provincial─â/regional─â ╚Öi reglement─âri locale.

14. Informa╚Ťii de transport

Date de clasificare: Substan╚Ť─â nepericuloas─â. Clasificarea ONU nu se aplic─â, nici etichetarea specific─â nu este necesar─â.

Cerin╚Ťe de ambalare: Pentru cantit─â╚Ťi mici independente (<5kg) transportul este acceptabil ├«n pungi adecvate ├«nchise ermetic, poten╚Ťial ambalat ├«n protec╚Ťie suplimentar─â, c─âptu╚Öit─â, cutii de carton. Pentru cantit─â╚Ťi mari independente (>5 kg) transport ca lichid nepericulos ├«n ONU de sine st─ât─âtor ambalaj.

Cod armonizat: 3304 99 00 00

15. Informa╚Ťii de reglementare

Nu se aplic─â; substan╚Ťa nu este clasificat─â (a se vedea ÔÇ×datele de clasificareÔÇŁ de mai sus).

16. Alte informa╚Ťii

Restric╚Ťii de utilizare recomandate: V─â rug─âm s─â consulta╚Ťi ├«nregistrarea local─â. Utiliza╚Ťi cu modera╚Ťie.

Informa╚Ťiile con╚Ťinute aici sunt, dup─â cuno╚Ötin╚Ťele noastre, adev─ârate ╚Öi exacte, dar toate recomand─ârile sau sugestiile sunt f─âcute f─âr─â garan╚Ťie, deoarece nu putem nici anticipa, nici controla╚Ťi diferitele condi╚Ťii ├«n care sunt utilizate aceste informa╚Ťii ╚Öi produsele noastre. Informa╚Ťiile din acest document se bazeaz─â pe starea actual─â a cuno╚Ötin╚Ťelor noastre ╚Öi sunt aplicabile la produs cu privire la m─âsurile de siguran╚Ť─â corespunz─âtoare. Nu reprezint─â nicio garan╚Ťie a propriet─â╚Ťile produsului. Fiecare produc─âtor ar trebui s─â-╚Öi evalueze produsele finale pentru a determina respectarea tuturor reglement─ârilor federale, statale ╚Öi locale relevante. ├Än plus, ne putem declina orice r─âspundere cu ├«n ceea ce prive╚Öte ├«nc─âlcarea de c─âtre clien╚Ťii s─âi a propriet─â╚Ťii intelectuale a ter╚Ťilor, inclusiv, dar f─âr─â a se limita la, brevete. Recomand─âm clien╚Ťilor no╚Ötri s─â solicite licen╚Ťe ├«n baza oric─âror brevete relevante. Nu Declara╚Ťia din prezenta sau de c─âtre angaja╚Ťii no╚Ötri va fi interpretat─â ca implic├ónd inexisten╚Ťa brevetelor relevante sau ca o recomandare sau un stimulent pentru a ├«nc─âlca brevetele men╚Ťionate.

SC Atelierele de decalcomanie SUAX srl, angaja╚Ťii s─âi ╚Öi orice companie sau persoan─â afiliat─â cu noi nu sunt responsabile pentru orice daune sau v─ât─âm─âri personale ca urmare a utiliz─ârii, utiliz─ârii gre╚Öite ╚Öi/sau distribu╚Ťiei neautorizate a produselor tatuajetemporare.ro Nicio responsabilitate sau r─âspundere pentru orice consecin╚Ťe care decurg din utilizarea acestui document nu pot fi acceptate, inclusiv posibile ├«nc─âlc─âri ale brevetului sau alte drepturi apar╚Ťin├ónd unei alte p─âr╚Ťi.

Cu stim─â,
Pentru și în numele SC Atelierele de decalcomanie SUAX srl
Nume: Bogdan Surugiu
Func╚Ťia: Director
Data: 15 iunie 2024