Declaratie Conformitate Jagua Gel

Declara╚Ťie de Conformitate

Declara╚Ťie de Conformitate Jagua Gel

Nr LOT 52606 Data 28 IUNIE 2024

SC Atelierele de decalcomanie SUAX srl

RO 17318751

Str. Constantin Brancoveanu nr. 13, sector 4, București

reprezentată prin dl. Bogdan Surugiu, în calitate de Director, declaram pe propria raspundere, cunoscand prevederile art.292 Cod Penal cu privire la falsul in declaratii si prevederile art. 5 din HG nr. 1022 / 2002 cu privire la regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului, faptul ca produsul / serviciul tatuaje temporare personalizate care face obiectul acestei declaratii de conformitate nu pune în pericol viata, sanatatea si securitatea muncii, nu produce impact negativ asupra mediului si este în conformitate cu 63589/071512 si (documentul normativ de referinta si de notificare la Ministerul Sanatatii).

1. Identificarea Substan╚Ťei ╚Öi a Societ─â╚Ťii

Denumire comercial─â a substan╚Ťei: gel pentru tatuaj temporar Jagua

Cod Armonizat: 3304 99 00 00

Num─âr CAS: -

Num─âr EINECS: -

Act compus de: Bogdan Surugiu în numele SC Atelierele de decalcomanie SUAX srl

Organism produc─âtor: SC Atelierele de decalcomanie SUAX srl

Utilizarea inten╚Ťionat─â a substan╚Ťei sau preparat: Pentru uz extern ca produs cosmetic (adic─â ├«nfrumuse╚Ťare), coloreaz─â temporar pielea

Nume firm─â: SC Atelierele de decalcomanie SUAX srl

Adresa firmei: RO 17318751 Str. Constantin Brancoveanu nr. 13, sector 4, București

Adresa site-ului companiei: http://www.tatuajetemporare.ro

Email: hello@tatuajetemporare.ro

Telefon: +40 722 493 981 (s─âpt─âm├ónal 9:00 ÔÇô 17:00)

Num─âr de telefon de urgen╚Ť─â: +40 722 493 981

2. Compozi╚Ťie

Compozi╚Ťia substan╚Ťei este o formulare de gel apoas─â care con╚Ťine urm─âtoarele ingrediente:

Substan╚Ť─â┬áIngredient Num─âr EINECS Num─âr CAS Clasificare
Extract de fructe Genipa Americana** 999999-99-4 310-127-6 Colorant
Gumă xantan 11138-66-2 234-394-2 Agent de îngroșare
Ulei de lavanda 8000-28-0 90063-37-9 Amplificator de penetrare
Ulei de parafin─â 232-384-2 8012-95-1 Conservant

**Genipa Americana - Genipin este extras ╚Öi con╚Ťinut ├«ntr-o solu╚Ťie de aqua ╚Öi Genipin. Dup─â natura extrac╚Ťiei proces estim─âm c─â nivelurile de Genipin sunt < 7,8 ┬▒ 0,3 mg/g. Al╚Ťi constituen╚Ťi chimici care se formeaz─â ├«n mod natural ai Genipa ├«n aceast─â solu╚Ťie poate fi con╚Ťinut─â ╚Öi pulpa de fructe Americana.

3. Identificarea pericolelor

Cele mai importante pericole: Substan╚Ťa este un gel apos, a╚Öa c─â evita╚Ťi alunecarea pe oricare scurgeri.

Pericole specifice: Nu exist─â pericole cunoscute identificate ├«n mod specific ╚Öi nici asociate cu aceast─â substan╚Ť─â.

4. M─âsuri de prim ajutor

Contact cu pielea: Nu este cazul.

Contactul cu ochii: Sp─âla╚Ťi ochii cu mult─â ap─â ├«n timp ce ridica╚Ťi pleoapa; solicita╚Ťi asisten╚Ť─â medical─â dac─â apare irita╚Ťie.

Ingerare: Nu provoca╚Ťi v─ârs─âturile. Solicita╚Ťi asisten╚Ť─â medical─â ├«n caz de iritare se dezvolt─â dup─â ingestie.

Inhalare: Nu este cazul.

5. M─âsuri de stingere a incendiilor

Substan╚Ťa este neinflamabil─â.

Mijloace de stingere adecvate: Ap─â

Mijloace de stingere neadecvate: Nu este cazul

Pericole speciale în caz de incendiu: Niciuna

Necesit─â protec╚Ťie special─â echipament pentru pompieri: F─âr─â echipament extraordinar

6. Măsuri în caz de dispersie accidentală

Precau╚Ťii personale: Dac─â este v─ârsat pe podea, evita╚Ťi alunecarea pe substan╚Ť─â ├«n timpul procedurii de cur─â╚Ťare.

Precau╚Ťii pentru mediu: Aceast─â substan╚Ť─â nu reprezint─â o amenin╚Ťare specific─â pentru mediu; cu toate acestea, se recomand─â ca orice scurgeri accidentale s─â fie cur─â╚Ťate ╚Öi eliminate ├«n conformitate cu reglement─ârile locale reglement─âri pentru eliminarea produselor nepericuloase.

Metode de cur─â╚Ťare: Urma╚Ťi procedurile interne uzuale pentru cur─â╚Ťare ╚Öi eliminarea produselor nepericuloase, ├«n conformitate cu bune practici de lucru ╚Öi reglement─âri locale.

7. Manipulare și depozitare

Manipulare: Manipula╚Ťi cu grij─â, aceast─â substan╚Ť─â poate p─âta temporar pielea (un efect temporar ╚Öi nepericulos). M─ânu╚Öile de protec╚Ťie sunt recomandate pentru a evita colorarea nedorit─â a pielii ├«n timpul manipulare; neoprenul, nitrilul sau cauciucul natural (latexul) sunt toate materiale adecvate pentru m─ânu╚Öi. De asemenea, ╚Öor╚Ťurile de unic─â folosin╚Ť─â sunt recomandate pentru a proteja hainele de accidentale, nedorite colorare.

Expune╚Ťi substan╚Ťa pentru cel mai scurt timp posibil ├«n timpul procedura de umplere. Expunerea la atmosfer─â se va degrada propriet─â╚Ťile de colorare ale substan╚Ťei.

Se recomand─â sterilizarea recipientelor ╚Öi a materialului. ├Än caz contrar, cur─â╚Ťa╚Ťi liniile de umplere cu o solu╚Ťie de ap─â fierbinte cu s─âpun, pentru a se asigura c─â toat─â substan╚Ťa a fost ├«ndep─ârtat─â.

Depozitare: Expunerea la atmosfer─â degradeaz─â colorarea propriet─â╚Ťile substan╚Ťei. Procesul de deteriorare depinde de nivelul de expunere la oxigen, umiditate ╚Öi temperatur─â. Produsul trebuie p─âstrat ├«n original, recipiente nedeschise ├«ntr-un loc r─âcoros ╚Öi uscat. Substan╚Ťa ├«╚Öi va men╚Ťine propriet─â╚Ťile de colorare pentru a minim 12 luni de la data productiei daca se pastreaza la -20 grade Celsius. Substan╚Ťa trebuie p─âstrat─â la temperaturi de maxim 15┬ágrade Celsius, neexpus la lumina direct─â a soarelui, atunci c├ónd este utilizat ├«n decurs de 30 de zile.

Ambalare: Substan╚Ťa este furnizat─â ├«n pungi sigilate care furnizeaz─â protec┼úie ├«mpotriva degrad─ârii cauzate de prezen╚Ťa oxigenului ╚Öi a luminii solare.

8. Controale ale expunerii

Parametri de control: Nicio cerin╚Ť─â specific─â.

Echipament individual de protectie: Recomandat; ╚Öor╚Ť de unic─â folosin╚Ť─â/├«mbr─âc─âminte de protec╚Ťie de protejat ├«mbr─âc─âmintea de la colorare prin contactul accidental cu substan┼ú─â.

Protec╚Ťia ochilor: Purta╚Ťi ochelari de protec╚Ťie aproba╚Ťi. Ofer─â sp─âlare de ochi, b─âutur─â rapid─â.

Protec╚Ťia m├óinilor: Recomandat; m─ânu╚Öi de unic─â folosin╚Ť─â pentru a proteja pielea de colorare temporar─â prin contact accidental cu substan┼ú─â.

Protec╚Ťie respiratorie: Nu exist─â cerin╚Ťe specifice

9. Propriet─â╚Ťi fizice ╚Öi chimice

Aspect: gel apos

Culoare: albastru închis până la negru

Miros: fructat/dulce

Interval pH: 3 - 5

Punct de fierbere: 59 ╠ŐC

Punct de topire: Nu este cazul

Punct de aprindere: necunoscut; acest produs nu este clasificat ca inflamabil nici combustibil conform sistemului de clasificare al ONU.

Presiunea vaporilor: necunoscut

Densitate relativ─â: 1,66 g/L

Solubilitate: Solubil ├«n ap─â: 4,0 g/L la 20 ╠ŐC

Vâscozitate: 102 până la 104 cP

10. Stabilitate și reactivitate

Condi╚Ťii de evitat: Expunerea la atmosfer─â, c─âldur─â, lumina soarelui ╚Öi fluctua╚Ťii temperaturile.

Materiale de evitat: Necunoscut

Produși de descompunere periculoși: Necunoscut

11. Informa╚Ťii toxicologice

Genipa Americana L. Extract lichid nu con╚Ťine cancerigen, mutagen sau toxic pentru reproducere (CMR) substan╚Ťe clasificate ├«n categoria 1A, 1B sau 2 ├«n conformitate cu partea 3 din anexa IV la Regulamentul (CE) nr. 1272/2008 ╚Öi nu con╚Ťine substan╚Ťe clasificate ca fiind interzise din Anexa II ╚Öi Anexa III din Regulamentul (CE) nr. 1223/2009. Conform informa╚Ťiilor disponibile, aceast─â substan╚Ť─â este netoxic─â sub condi╚Ťii normale ╚Öi nu este clasificat─â ├«n lista CEE.

Pulpa ╚Öi sucul de fructe Genipa Americana L. au fost folosite de secole de multe popoare indigene din America Central─â ╚Öi de Sud. Colorantul este cunoscut a fi sigur ╚Öi este folosit ├«n mod tradi╚Ťional pentru infrumusetare, camuflaj si pentru protectia pe care o ofera impotriva arsurilor solare si a insectelor muscatoare. The fructele se consum─â ╚Öi la coapte ╚Öi se folosesc la prepararea diferitelor gemuri, jeleuri ╚Öi b─âuturi.

12. Informa╚Ťii ecologice

Substan╚Ť─â biodegradabil─â: ├«n cele din urm─â biodegradabil─â.

13. Considera╚Ťii privind eliminarea

Produs: Aranja╚Ťi eliminarea ca de╚Öeuri nepericuloase ├«n conformitate cu reglement─ârile locale.

Ambalaj uzat: Elimina╚Ťi ├«n conformitate cu legisla╚Ťia federal─â, statal─â/provincial─â/regional─â ╚Öi reglement─âri locale.

14. Informa╚Ťii de transport

Date de clasificare: Substan╚Ť─â nepericuloas─â. Clasificarea ONU nu se aplic─â, nici etichetarea specific─â nu este necesar─â.

Cerin╚Ťe de ambalare: Pentru cantit─â╚Ťi mici independente (<5kg) transportul este acceptabil ├«n pungi adecvate ├«nchise ermetic, poten╚Ťial ambalat ├«n protec╚Ťie suplimentar─â, c─âptu╚Öit─â, cutii de carton. Pentru cantit─â╚Ťi mari independente (>5 kg) transport ca lichid nepericulos ├«n ONU de sine st─ât─âtor ambalaj.

Cod armonizat: 3304 99 00 00

15. Informa╚Ťii de reglementare

Nu se aplic─â; substan╚Ťa nu este clasificat─â (a se vedea ÔÇ×datele de clasificareÔÇŁ de mai sus).

16. Alte informa╚Ťii

Restric╚Ťii de utilizare recomandate: V─â rug─âm s─â consulta╚Ťi ├«nregistrarea local─â. Utiliza╚Ťi cu modera╚Ťie.

Informa╚Ťiile con╚Ťinute aici sunt, dup─â cuno╚Ötin╚Ťele noastre, adev─ârate ╚Öi exacte, dar toate recomand─ârile sau sugestiile sunt f─âcute f─âr─â garan╚Ťie, deoarece nu putem nici anticipa, nici controla╚Ťi diferitele condi╚Ťii ├«n care sunt utilizate aceste informa╚Ťii ╚Öi produsele noastre. Informa╚Ťiile din acest document se bazeaz─â pe starea actual─â a cuno╚Ötin╚Ťelor noastre ╚Öi sunt aplicabile la produs cu privire la m─âsurile de siguran╚Ť─â corespunz─âtoare. Nu reprezint─â nicio garan╚Ťie a propriet─â╚Ťile produsului. Fiecare produc─âtor ar trebui s─â-╚Öi evalueze produsele finale pentru a determina respectarea tuturor reglement─ârilor federale, statale ╚Öi locale relevante. ├Än plus, ne putem declina orice r─âspundere cu ├«n ceea ce prive╚Öte ├«nc─âlcarea de c─âtre clien╚Ťii s─âi a propriet─â╚Ťii intelectuale a ter╚Ťilor, inclusiv, dar f─âr─â a se limita la, brevete. Recomand─âm clien╚Ťilor no╚Ötri s─â solicite licen╚Ťe ├«n baza oric─âror brevete relevante. Nu Declara╚Ťia din prezenta sau de c─âtre angaja╚Ťii no╚Ötri va fi interpretat─â ca implic├ónd inexisten╚Ťa brevetelor relevante sau ca o recomandare sau un stimulent pentru a ├«nc─âlca brevetele men╚Ťionate.

SC Atelierele de decalcomanie SUAX srl, angaja╚Ťii s─âi ╚Öi orice companie sau persoan─â afiliat─â cu noi nu sunt responsabile pentru orice daune sau v─ât─âm─âri personale ca urmare a utiliz─ârii, utiliz─ârii gre╚Öite ╚Öi/sau distribu╚Ťiei neautorizate a produselor tatuajetemporare.ro Nicio responsabilitate sau r─âspundere pentru orice consecin╚Ťe care decurg din utilizarea acestui document nu pot fi acceptate, inclusiv posibile ├«nc─âlc─âri ale brevetului sau alte drepturi apar╚Ťin├ónd unei alte p─âr╚Ťi.

Cu stim─â,
Pentru și în numele SC Atelierele de decalcomanie SUAX srl
Nume: Bogdan Surugiu
Func╚Ťia: Director
Data: 15 iunie 2024